(foto: Jordane Mathieu / Unsplash)
2 dl sukker
2 dl sirup
2 dl kremfløte
1 dl hakkede mandler
Plasser knekkformer på en stekeplate som er smurt med smør.
Bland sukker, sirup og kremfløte i ei gryte med tykk bunn. Kok opp mens du rører. Senk varmen når det koker, men la det boble i ca 35 – 40 min., til røren har blitt seig. Rør innimellom.
Bruk termometer: 122 grader = myk knekk – 125 grader = hard overflate, men seig i midten. Høyere temperatur = hardere knekk.
Du kan teste ved å ta en «kuleprøve». Ta en dråpe knekk i et glass med kaldt vann. Når du lett kan forme til en kule, er knekken klar. Ta i hakkede mandler og rør.
Fordel røren i knekkformene ved å bruke en skje eller en «candy funnel». Du kan helle fra en tom melkekartong som du klipper opp og bretter til.
La stå kaldt!
Lukk øynene og nyt!